There was an error in this gadget

aku blajaq apa??

Lama dah aku tak tulis dlm blog ni. Nak kata sibuk, x la sibuk sgt pon. Syok jugak sebenarnya bila otak kembali bekerja menyelesaikan soalan-soalan physics, chemistry dan biology. Hari 1st chemistry, lecturer kami, Sir Fadhlullah dah test kami dengan soalan yang nampak macam senang, tapi bila nak jawab, idea kering kontang!..berkarat gila!!.....Tapi bila dah dua tiga hari kelas, boleh r ligan balik. Tapi, blajaq kat sini rasa saiko camna ntah. Semua org semangat sungguh study. Pinjam buku-buku kat library sebab nak study. Aku plak..hmm...macam dulu lagi. Benda yang susah, x dak kena-mengena dengan syllabus, aku memang tinggai tepi trus. Macam mana nak advance?!..Aku harap aku akan jadi lebih rajin lepas ni.

Haa!!....alang-alang dah tulis ni, nak cerita la jugak pasai apa yang aku blajaq kat intec ni. Aku ditempatkan dalam kelas MEJ1, sekali ngan ammar atifie. Sepanjang 4 bulan ni, aku akan blajaq 8 subjek iaitu biology, chemistry, physics, introduction to Islam and medicine, civilisation in medicine, English 4 pre-medical students, computer literacy dan yang paling utama, bahasa arab (loghat jordan). Syok belajaq subjek-subjek ni (buat masa ni la, sebab baru blajaq skit ja...haha) dan yang paling menarik, Bahasa Arab 'Ammiah rr.

shu launak?
apa khabar?

kuwayyis

khabar baik

shu da?
apa ini?

fin/win?
di mana?

hon
di sini

zai ma biddak
ikut suka kamu

haha.....tu r serba sedikit bahasa arab jordan yang kami baru belajaq. Menarik sngguh. Harap-harap sempat kuasai bahasa ni sebelum fly. Klu x, jenoh gak la.

Dah r, nak study plak ni..cewahh (agak-agak bleh percaya tak)...haha. Ma shi (ok), Assalamualaikum...